Validator NetXpert XG

Softing NetXpert XG – Testeaza cele mai mari rate de transfer din retea cu validatorul tau

Noul NetXpert XG verifica daca cablarea de tip canal suporta rate de transfer de pana la 10Gb/s, indiferent de categoria cablurilor, prizelor si conectorilor instalati. NetXpert XG oferta un raport precis prin efectuarea automata a trei teste, a caror rezultate sunt combinate intr-un raport general.

Noile standarde care definesc rata de transfer de pana la 10Gb/s sunt o mare provocare pentru validatoarele de ultima generatie.

Un caz special sunt cablurile pentru AP-urile wireless care trebuie sa suporte o rata de transfer tot mai mare. Pentru a verifica daca cablarea instalata este capabila sa suporte cresterea ratei de transfer, operatorii trebuie sa efectueze testarea adecvata inainte sa puna in functiune reteaua, pentru a evita orice supriza neplacuta. NetXpert XG va permite acum sa respectati noile cerinte !

Testare rata eroare de bit, raport zgomot-semnal si intarziere semnal

Efectuand teste conform standardului IEEE 802.3an si testul pentru determinarea ratei erori de bit(BERT), NetXpert XG verifica corectitudinea datelor transmise la viteze de pana la 10Gb/s. Testele includ parametri suplimentari care pot afecta transmisiile Gigabit, cum ar fi raportul zgomot-semnal(SNR) si diferenta de intarziere a semnalului(Delay skew), care reprezinta intarzierea semnalului intre perechile de fire utilizate. O intarziere mare poate induce o degradare a performantei, facand imposibila interpretarea corecta a datelor de catre receptor. Raportul zgomot-semnal si diferenta de intarziere sunt parametri esentiali pentru a se putea realiza o transmisiune de date fiabila.

Usor de utilizat

Rezultatele testului de continuitate a celor 8 fire impreuna cu ecranajul sunt afisate sunt forma unei harti colorate, afisand in acelasi timp, intr-un mod usor de inteles, si defectele cablului : circuit deschis, scurtcircuit si inversarea perechilor. NetXpert NG determina lungimea cablului si distanta pana la defect utilizand tehnologia TDR(reflectometru in domeniul timp) in combinatie cu masurarea capacitantei, pentru precizie crescuta.

Rezultate mai rapide

Autotestul poate fi initial atat de pe unitatea principala cat si de pe unitatea secundara,salvand timp prin reducerea distantelor parcurse de catre utilizator . In procesul de depanare toate testele pot fi efectute si individual, pentru reducerea timpului de identificare a defectului.

Ecran senzitiv de 7 inchi de inalta rezolutie

Ecranul senzitiv si de inalta rezolutie faciliteaza lucrul nu numai in lumina soarelui dar si in conditii cu iluminat slab, in timp ce diagonala de 7 inchi oferta destul spatiu pentru a asigura o lizibilitate excelenta a rezultatelor testelor.

Carcasa rezistenta cu curea de prindere

Echipat cu doua curele de prindere pe ambele parti, NetXpert XG permite utilizarea cu o singura mana, lasand cealalta mana libera pentru a conecta echipamentul la urmatorul canal al cablarii testate.

Depanarea retelelor PoE++ active

Pentru depanarea retelelor PoE++ active, NetXpert XG ofera aditional o gama variata de teste. Aceasta include teste de incarcare pentru a verificare stabilitatea sursei PoE, identificarea dispozitivelor conectate in retea si detectia disponibilitatii dispozitivelor prioritare. NetXpert XG oferta o memorie interna suficient de incapatoare chiar si pentru proiecte foarte mari si daca este necesar genereaza rapoarte complete cu toate informatiile necesare. Cu ajutorul accesoriiilor, NetXpert XG poate fi utilizat pentru a identifica cabluri cu ajutorul generatorului de tonuri incorporat sau cu ajutorul unitatilor secundare.

Posibilitatea de testare fibra optica

NetXpert ofera posibilitatea de a testa cablarea din cupru dar si pe cea din fibra optica. Utilizand porturile SFP/SFP+, diferite teste pentru fibra cu semnal sunt efectuate: detectia protocolului (CDP/LLDP), ping si descoperirea dispozitivelor din retea. Gama de teste pasive contine pentru fibra testul pentru rata de transfer.

Echipat pentru viitor

NetXpert XG asigura un nou inceput in noua era validarii marilor rate de transfer. Posibilitatea de imbunatatire rapida a softului si licentierea sistemului permite adaugarea de functii noi. Sunt disponibile pentru comanda 3 variante – NetXpert 1G, NetXpert 2.5/5G and NetXpert XG, cu posibilitatea de upgradare pana la varianta de top.

Caracteristici:

 • Testeaza cablarea conform standardului IEEE 802.3 pentru rate de transfer de pana la 10Gb/s ( BERT)
 • Determina raportul zgomot-semnal(SNR)
 • Masoara timpul de intarziere
 • Masoara lungimea cablului cu o precizie crescuta, combinand tehnologia TDR cu masurarea capacitantei
 • Afiseaza harta color a conexiunilor si identifica defectul: circuit deschis, scurtcircuit si inversarea perechilor
 • Rezultatele pot fi salvate in tester si se pot genera rapoarte de tip “Pass/Fail” pe baza acestora

Teste depanare si de retea:

 • Suporta IPv4 si IPv6
 • Descopera dispozitivele conectate in retea
 • Identifica switch-urile PoE defecte cu testul de incarcare
 • Testare DHCP
 • Definire liste pentru ping si salvare pentru testare ulterioara
 • Detectie si analiza LLDP/CDP
 • Identifica VLAN-urile prezente in retea
 • Trasnfer date din tester pe PC utilizand o memorie USB