Solutie Suflat

Solutie completa pentru Suflarea Cablurilor Optice

Prin intermediul furnizorilor nostrii, Emtelle, Emcab, Fremco, Kaeser, Runpotec si Jonard, va punem la dispozitie o solutie completa pentru suflarea cablurilor optice in microtuburi ale carei performante sunt garantate pe intreaga durata de exploatare a retelei.

solutii-complete-suflat

Metoda suflarii a aparut ca urmare a nevoii de eficientizare a instalarii cablurilor optice in locatii in care spatiul este limitat. Principiul ce sta la baza sa este unul simplu: sub actiunea aerului comprimat cablul este impins in microtub de catre o masina special conceputa pentru aceasta aplicatie.

Un aspect unic al acestei tehnologii este factorul de umplere relativ mare al microtubului, ce poate avea valori cuprinse in intervalul 50-80%. Acest lucru duce la formarea unei perne de aer ce propulseaza cablul inainte si reduce dramatic frecarea intre acesta si peretii conductei. Se pot atinge in acest mod viteze de pana la 60m/min si distante de peste 2km, in conditiile in care forta aplicata cablului este minimizata.

Beneficiile solutiei

  • Performante garantate pe intreaga durata de exploatare a retelei
  • Distante mari si timp redus de instalare
  • Densitate crescuta a numarului de cabluri instalate
  • Numar minim de jonctiuni necesare
  • Posibilitare de reconfigurare rapida
  • Usurinta in extinderea sau modernizarea retelei

La baza solutiei stau microtuburile, cunoscute si sub numele de tubete. Microtuburile sunt conducte de mici dimensiuni cu o constructie speciala, ce asigura protectia mecanica a microfibrei si un coeficient redus de frecare in timpul instalarii. Pentru protectie si instalare facila, acestea sunt grupate in fascicule compuse din 1 pana la 24 de unitati. La cerere pot fi livrate si fascicule cu configuratii personalizate.

Pentru conectarea segmentelor de tubete va oferim conectori, reductii, capace, cutii de jonctiune si camerete subterane so cabinete stradale optimizate pentru acest tip de aplicatie.

 
Microtuburi

Microtuburi

Conectica microtuburi

Conectica microtuburi

Indoor Solutions for FTTD

Indoor Solutions for FTTD

Un rol esential in atingerea unor performante bune il au si cablurile propriu-zise. In functie de aplicatie se folosesc doua tipuri constructive. Prima categorie cuprinde cabluri miniaturizate cu pana la 12 fibre invelite intr-o manta aerodinamica. Aceasta solutie este una foarte compacta, avand diametre cuprinse intre 1 si 1,6mm, fiind deosebit de avantajoasa in cazul retelelor de tip FTTH. Cea de-a doua categorie cuprinde cabluri cu pana la 144 de fibre. Structura acestora este asemanatoare cu cea a cablurilor conventionale, insa dimensiunile si greutatea sunt reduse, in vederea obtinerii unor distante cat mai mari de suflare.

 
Minicabluri

Minicabluri

Microfibra

Microfibra

Solutia este completata de masinile de suflat produse de Fremco. Acestea pot sufla cabluri cu diametre cuprinse intre 0,8 si 25mm in tuburi de pana la 70mm si se remarca prin performante, fiabilitate si usurinta in utilizare. Ca sursa de aer comprimat va recomandam folosirea compresoarelor mobile marca Kaeser.

 
Echipamente pentru tragerea cablurilor prin tubulatura

Echipamente pentru tragerea cablurilor prin tubulatura

Masini de suflat cabluri optice

Masini de suflat cabluri optice

Un rol esential in procesul de suflare il au si sculele de mana si accesoriile pentru pregatit traseul de microtuburi si pentru derulat cablul.

Sculele de mana reprezinta o investitie esentiala pentru orice persoana sau profesionist care doreste sa indeplineasca sarcinile cu precizie, eficienta si eficacitate.

Pe langa produse si echipamente, va oferim si suport tehnic, cursuri de pregatire si servicii de consultanta si proiectare, instalare si mentenanta a retelelor bazate pe aceasta tehnologie.

Test Field Unic in Romania. Acum poti Testa Solutia Completa FO.

Ne dorim contribuim la intelegerea corecta a tehnicii suflarii cablurilor optice printr-o demonstratie practica a procedurilor esentiale ce trebuie respectate in vederea obtinerii beneficiilor majore ale tehnologiei de suflat:

-  atingerea distantei maxime la suflat
-  reducerii timpului de instalare si a costurilor
-  densitatea mare a cablurilor instalate

In acest test field special amenajat dorim sa recream fidel un traseu real in care clientii sa vada cu proprii ochi cele mai importante aspecte de care trebuie sa tina cont in implementarea unei retele subterane.

Va invitam la sediul firmei noastre pentru a va convinge de eficienta si performanta acestei solutii.