Ekahau a fost achizitionat de Ookla®

Astazi este o zi importanta pentru compania noastra. Ookla®, compania din spatele platformei Speedtest®, lider global in aplicatii de testare, achizitii date si analiza a retelelor broadband fixe si mobile, a achizitionat Ekahau. Nu putem fi mai incantati pentru aceasta!

La Ekahau ne mandrim cu solutiile noastre usor de utilizat si superioare tehnologic. De asemenea, apreciem cu adevarat relatiile pe care le-am format cu clientii nostrii, pertenerii in dezvolatarea de noi tehnologii, revanzatorii, distribuitorii si angajatii. Este deosebit de placut faptul ca va uniti fortele cu o companie care impartaseste aceleasi principii si angajamente.

Cum am ajuns aici?

In anul 2000, compania a fost fondata pentru dezvoltarea de sisteme de localizare indoor, si era cunsocuta ca RTLS (Real Time Location Systems). Sistemul Ekahau RTLS a fost creata pentru a localiza persoane si obiecte pe baza AP-urilor Wi-Fi. A avut un succes atat de mare incat a fost instalata in mii de aplicatii diferite.

De-a lungul timpului, un grup nou de clienti a inceput sa ajunga la Ekahau. Acestia nu erau interesati de sistemul de localizare ci mai de graba de echipamentele si instrumentele pe care le-am realizat pentru implementarea Ekahau RTLS. Alaturi de sistemul de localizare, am dezvoltat o suita de instrumente Wi-Fi ce s-a dovedit a fi extrem de utila in sute de retele enterprise. Atunci am decis ca Wi-Fi-ul va fi domeniul pe care ne vom  focusa incepand cu anul 2016.

De atunci, Ekahau a atras talente de top in domeniile dezvoltarii algoritmilor, designului software si tehnologiei Wi-Fi pentru a indeplini telul propus. Acesti oameni sunt pasionati de crearea celor mai bune solutii pentru profesionistii din domeniul Wi-Fi, incluzand Ekahau Sidekick™ Pro Pack. Combinatia dintre Ekahau Site Survey si  Ekahau Sidekick  ajuta clientii din intreaga lume sa construiasca cele mai fiabile retele wireless, in toate sectoarele industriale, indiferent de dimensiunile proiectelor, infrastructura cladirilor si nivelul de complexitate.

Cateva vorbe despre Ookla

Asa cum am mentionat mai sus, Ookla este lider global in aplicatii de testare, achizitii date si analiza a retelelor broadband fixe si mobile. Peste jumatate de miliard de utilizatori anuali din intreaga lume initializeaza in fiecare zi peste zece milioane de teste pe platforma Speedtest. Ca rezultat, Ookla are cea mai cuprinzatoare platforma de analiza a performantelor si accesabilitatii din online.

Ookla este pro pentru industria de comunicatii fara fir si incearca sa inteleaga performantele retelei si are aceeasi misiune, de a oferi cea mai buna experienta utilizatorilor din retea. Cu toate tehnologiile complementare, cunostintele din industrie, impactul si misiunea ambelor companii, realizez ca impreuna  va rezulta mai mult decat un simplu parteneriat dintre cele doua, Ookla si Ekahau.

Ce urmeaza?

Vom continua sa producem si sa oferim produsele inovatoare pe care le-ati cunoscut si indragit. Aceasta achizitie ne va oferi noi resurse pentru cresterea productiei, minimizarea timpului on market, angajamentul nostru fata de serviciul clienti si investitii in cercetare si dezvoltare. Acest lucru ne permite sa furnizam cele mai bune solutii de design, optimizare si depanare a retelelor Wi-Fi Enterprise.

Ca ultim cuvant, as dori sa multumesc tuturor celor ce au fost impreuna cu Ekahau in aceasta calatorie.

Multumesc!

Cele bune,

Mika Hakala
CEO Ekahau