Seminar – Inspectia si curatarea conectorilor optici

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Seminar – Inspectia si curatarea conectorilor optici

10 octombrie 2017 @ 9:30 - 11:30

Seminar – Inspectia si curatarea conectorilor optici


Retelele de fibra optica reprezinta baza comunicatiilor electronice si se extind tot mai mult in toate domeniile: guvernamental, militar, industrial si rezidential.

Această extindere a rețelelor de fibră optică, asociata cu nevoia de o latime de banda mai mare si aplicatii real time sensibile la parametrii retelei, fac din simpla inspectie a fetelor ferulelor conectorilor de fibra optica un proces crucial. Conectorii optici curati sunt esentiali in furnizarea unei infrastructuri de fibra optice fiabila si performanta.

O particula de praf sau orice corp strain aflat in zonele critice ale fetei ferulei poate cauza cresterea atenuarii de insertie si de reflexie, iar dupa mai multe conectari distrugerea conectorului. In transmisiunile de mare putere, substanta contaminanta arde si se lipeste de fibra optica din conector, necesitand intreruperea comunicatiei si inlocuirea conectorului optic. Cauza contaminarii este de obicei manevrarea gresita a conectorului in timpul testarii si a instalarii sau lipsa de pregatire a personalului care lucreaza cu acest produse.

Ingineri si tehnicieni nu au cum sa stie daca fata conectorului este curata sau nu. Pentru a verifica starea fetei conectorului trebuie sa utilizeze un microscop dedicat. Inainte de fiecare conectare conectorul optic trebuie inspectat si curatat. Intotdeauna conectorii trebuie inspectati, curatati si inspectati din nou inainte de conectare.

Conform unui studiu efectuat de catre NTT – Advanced Technology, 98% dintre instalatori si 80% dintre proprietarii de retele de fibra optica au raportat contaminarea conectorilor optici ca fiind cel mai frecvent defect aparut in retea.

Aceasta inseamna ca 80% din problemele retelei pot fi evitate prin inspectarea si curatarea conectorilor de fibra optica.

Ce facem in acest seminar?

 • Discutam importanta inspectiei si curatarii conectorilor.
 • Va prezentam solutii de inspectie si curatare de la furnizori de top; Fujikura, AFL si altii
 • Discutam cum alegem solutia potrivita pentru curatare functie de tipul de conectori si raport calitate – pret.

Durata seminar:

 • 2 ore, Interval 09.30-11.30

Date de inscriere la Seminar:

 • 10.10.2017

Locatia:

 • sediul Tele Grup, str. Episcopul Radu nr. 8A, sect. 2, Bucuresti

Pentru a participa la Seminarul privind Inspectia si curatarea conectorilor optici, va rugam inscrieti-va gratuit completand formularul de mai jos!

In urma aplicarii dvs. va vom contacta sa confirmam prezenta la seminar.

  Acord privind prelucrarea datelor mele cu caracter personal transmise prin prezentul formular: Sunt de acordNu sunt de acord

  Detalii

  Dată:
  10 octombrie 2017
  Oră:
  9:30 - 11:30
  Eveniment Categories:
  ,

  Loc de desfășurare

  Sediul TeleGrup
  Episcopul Radu, numărul 8A.
  Bucuresti, România
  + Hartă Google

  Organizator

  Tele Grup

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *