Curs autorizat de specializare – Jonctor fibra optica – AVANSAT

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Curs autorizat de specializare – Jonctor fibra optica – AVANSAT

15 aprilie 2019 @ 9:00 - 19 aprilie 2019 @ 17:00

Pe parcursul a 10 ani de experienta in domeniul telecomunicatiilor prin fibra optica, am observat nevoia de instruire si perfectionare ca o necesitate in dezvoltarea pietei telecom din Romania. Astfel, in 2015, am initiat organizarea cursurilor in domeniul jonctionarii si testarii fibrei optice. Din dorinta de a oferi mai mult si in baza feedback-ului primit de la cursantii nostri am dezvoltat un nou curs, acum autorizat ANC, pe care il consideram mult mai complet, mai interactiv si de inalta calitate.

Acest curs a fost conceput printr-o stransa colaborare intre colegii nostri, ing. Catalin Danila si ing. Bogdan Cojocaru si lector univ. dr. ing. Sorin Popa, de la catedra de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Oradea.

Prin curriculumul ales si activitatile practice incluse, am creat un curs la standarde internationale, in urma caruia veti dobandi un set solid de cunostinte teoretice si abilitati practice care sa va ajute cu adevarat in desfasurarea activitatii profesionale de zi cu zi.

Cu un personal didactic foarte bine pregatit, format din ingineri specializati la centrele de instruire ale unor companii de prestigiu (AFL, Fujikura), si cu un laborator dotat cu ultimele tehnologii si o gama variata de echipamente, va oferim ocazia sa invatati de la cei mai buni si sa lucrati efectiv cu aparatele de masura si cu cele de jonctionat in scenarii cat mai apropiate de cele intalnite pe teren.

Durata cursului

Cursul dureaza 5 zile pentru persoanele care au deja experienta in lucrul cu fibra optica, respectiv 8 zile pentru cei care sunt la inceput de drum in acest domeniu.

In ambele cazuri, aria de aplicabilitate a cursului este centrata pe instalarea, jonctionarea, testarea cablurilor cu fibra optica si remedierea problemelor intalnite, insa cursul trateaza si aspecte legate de proiectare si reconfigurarea retelor cu fibra optica.

Structura curs

1. Teoria – un „rau” necesar

Stim ca nimanui nu ii place prea multa teorie, insa aceasta constituie fundatia peste care construim toate abilitatiile practice. In plus, teoria este cu atat mai importanta intr-un domeniu precum cel al fibrei optice, unde o serie de caracteristici ii confera un grad mare particularitate, lucru ce face de multe ori trecerea de la un alt domeniu mai dificila.

Pentru o absorbtie cat mai usoara, partea teoretica este impartita in trei categorii: notiuni de baza, scule si echipamente si proceduri. Prezentarea lor se face etapizat, categoria precendenta servind drept baza pentru urmatoarea.

2. Activitatile practice

Una dintre provocarile oricarui curs de aceasta natura o reprezinta recreearea activitatilor practice pe care un jonctor de fibra optica le realizeaza zi de zi. Cand am gandit acest curs, telul principal legat de partea practica a fost sa facem tot posibilul ca sa lasam cat mai putine lucruri pe seama imaginatiei cursantilor si sa exemplificam concret operatiile uzuale ce stau la baza meseriei de jonctor.

Asadar, am gandit un scenariu in care fiecare cursant este pus in postura unui jonctor ce trebuie sa intregeasca o retea de fibra optica, iar pentru a finaliza cu succes aceasta actiune, trebuie sa parcurga o succesiune de pasi…

Pentru inceput cablurile trebuie aduse si fixate in locurile unde se vor jonctiona, apoi urmeaza realizarea unor jonctiuni intr-un enclojer de exterior si, in final, sudura pigtalurilor in patchpanel sau cutie terminala.

Pentru jonctiuni se vor folosi atat aparate de sudura cat si suduri mecanice.

Odata intregita reteaua se va trece la inspectia si curatarea conectorilor, urmata de masurarea atenuarii cu sursa de lumina si powermetrul optic. Complementar masurarii atenuarii cu sursa si powermetru, aceleasi tronsoane jonctionate se vor testa bidirectional cu OTDR-ul, fiind idenfiticate si localizate si eventualele probleme.

Dupa remedierea problemelor, ultima etapa consta in crearea de rapoarte pe baza masuratorilor realizate.

***

Cursul se va incheia cu un test grila in care se stabileste nivelul de cunostiinte dobandite si o proba practica ce consta in evaluarea lucrarilor practice realizate pe durata cursului.

La sfarsitul cursului veti primi o diploma oficiala recunoscuta pe plan intern de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Educatiei Nationale, iar pe plan extern, de toate tarile membre ale Uniunii Europene.

Pentru mai multe detalii cu privire la agenda cursului si testimonialele de la clienti accesati pagina cursului mai jos:

Formular de inscriere la curs:

Completati formularul de mai jos si veti fi contactat de un angajat TeleGrup pentru a va rezerva un loc la curs si pentru a va oferii toate informatiile financiare necesare.

  Acord privind prelucrarea datelor mele cu caracter personal transmise prin prezentul formular: Sunt de acordNu sunt de acord

  Detalii

  Începe:
  15 aprilie 2019 @ 9:00
  Se termină:
  19 aprilie 2019 @ 17:00
  Eveniment Categories:
  ,

  Organizator

  Tele Grup

  Loc de desfășurare

  Sala curs
  Intrarea Binelui 1A
  Bucuresti, România
  + Hartă Google

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *