AFL FOCIS Duel

AFL FOCIS Duel – Sistem cu doua porturi pentru inspectia simultana a conectorilor si adaptoarelor optice

AFL FOCIS Duel este un microscop digital cu doua porturi, ecran incorporat si focalizare automata destinat inspectiei simultane atat a conectorului montat pe cablu, cat si a adaptorului complementar de pe panou.

Asemenea celorlalte produse din familia FOCIS, prin apasarea unui singur buton microscopul focalizeaza, captureaza si centreaza imaginea conectorului, afisand un rezultat de tip Pass/Fail in conformitate cu standardele IEC 61300-3-35, AT&T TP-76461 sau IPC.

Avand baterie reincarcabila, ecran incorporat si posibilitatea de a salva intern rezultatele a mii de teste, FOCIS Duel poate fi utilizat independent, fara sa necesite conectarea la un alt dispozitiv, rezultatele putand fi transferate rapid pe PC prin intermediul portului micro-USB.

Cand este conectat la un OTDR, imaginile si rezultatele de tip Pass/Fail pot fi transferate automat si afisate pe ecranul OTDR-ului.

In plus, FOCIS Duel se poate conecta si la un dispozitiv smart cu sistem de operare Android sau iOS, iar imaginile si rezultatele testelor se pot transfera si vizualiza cu ajutorului unei aplicatii gratuite.

Gama variata de adaptori ofera posibilitatea de testare a conectorilor cu una sau cu mai multe fibre optice, montati pe cablu sau de panou, cu polizare PC sau APC.

Rapoartele cu rezultalele testelor efectuate cu FOCIS Flex se pot crea usor utilizand solutia aeRos sau soft-ul pentru Windows TRM 2.0. Oferind o gama larga de tipare pentru raportare, TRM 2.0 poate combina rezultatele de la testele OTDR, sursa de lumina si powermetru si microscop intr-un singur raport.

Caracteristici:

  • Focalizare automata, atat pe portul de inspectie a conectorilor, cat si pe cel pentru adaptoare.
  • Centrare automata a imaginii capturate de portul pentru conectori
  • Certificare a conectorilor conform standardelor IEC, IPC si AT&T
  • Poate fi utilizat atat independent, cat si impreuna cu un OTDR AFL sau cu un dispozitiv mobil smart
  • Raportare utilizand aeRos sau soft-ul TRM 2.0 inclus in pachetul standard
  • Adaptoare disponibile pentru toate tipurile de conectori de fibra optica folositi uzual in telecomunicatii.

Aplicatii:

  • Inspectia simultana atat a conectorului de pe cablu, cat si a celui pe panou, fara a inlocui adaptorul
  • Verificarea eficientei metodei de curatare a conectorilor
  • Pastrarea conexiunilor fibrelor optice in parametri optimi
  • Instalarea si depanarea retelor de fibra optica